Kuupulu

kirjoittaja

in

Ihmeellinen Kuupulu -orkesteri syntyi Tuulia Kasosen kirjoittamien runojen ja tarinoiden ympärille vuoden 2018 alussa. Tuulian äänen puhumat tekstit ja niiden maisemaksi kudottu musiikki lähti välittömästi omiin sfääreihinsä, jossa perinteiset fysiikan lait eivät ole relevantteja. Kuupulun musiikki tehdään pääsääntöisesti improvisaationa sessioissa, jotka nauhoitetaan saman tien periaatteessa julkaisuvalmiiksi.

dav

Kuupulun ensimmäisessä mallissa, joka käynnistettiin tammikuussa 2018, oli isossa roolissa Thommy Öhmanin (aka Tomplex) koukuraiset konejytä-taustat, mutta Thommy jäi henkilökohtaisten syiden takia sivuun bändistä. Keväämmällä tilalle tuli Meri Hietala, jonka herkkä taiteellisperformatiivis-musiikillinen lähestyminen loksautti Kuupulun palikat kohdilleen musiikin muuttuessa entistä sävykkäämmäksi ja kuulaammaksi.

Merin ja Tuulian lisäksi bändiin kuuluu Roope Laasonen, joka soittaa sähköbassoa, efektejä ja hoitaa pääsäätöisesti äänittämistä. Minä soittelen sähkökitaraa ja sähkö-baglamaa sekä efektejä. Meri soittaa perkussioita, viulua, munniharppua, xylofonia ja myös laulamme yhdessä taustoja.

Kuupulun ensimmäinen keikka oli Joensuun asemalla jo edesmenneessä Laituri-kahvilassa elokuussa 2018. Tällä hetkellä teemme uutta musiikkia ja odottelemme seuraavia sessioita. Bändin jäsenet asuvat eri kaupungeissa joten kohtaamiset ovat suhteellisen harvinaisia, mutta sitäkin antoisampia.

Tässä maistiaiseksi musiikkiamme, Matojen kasvatusta:

Matojen kasvatus (treeni sessio 5.7.2018)

Lisää musiikkiamme kuulee kotisivuillamme sekä soundcloudissa.


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *