päivitystä

21.12.2014 Verkkoverstas . Korppiradio siirtyy Airtime aikaan, mikä vapauttaa omia resurssejani luovaan kokeiluun avoimen verkon ulottuvuuksien parissa.

10.6.2006 Olen pahoillani siitä, että tähän vadelma-päiväkirjaani on tullut iso aukko; en ole saanut kirjattua ylös kaikkea sitä mitä olisin halunnut. Yksi syy tähän on, että Vadelmalla on tapahtunut kevään kuluessa negatiivisia ja positiivisia asioita, ja yhdessä ne ovat sähkövarauksen omaisesti kumonneet tarpeen tuoda niitä julki.
Negatiivisten asioiden esiintuonti veisi pohjaa kaikelta siltä hyvältä, mitä Vatussa tapahtuu ja samoin pelkästään hyvistä asioista puhuminen tuntuisi jotenkin väärältä – eikä molempien puolien samanaikaiseen käsittelyyn ole riittänyt kyky eikä energia. Mutta se selityksistä. Palaan kyllä noihinkin asioihin vielä.

Vadelman kesä käynnistyi toukokuussa mahtavasti Alppipuiston Vadelma kukkii -tapahtumalla, joka osoitti että Vadelma pystyy järjestämään itse asiassa aika pahuksen helposti omia tapahtumia. PA saatiin ilmaiseksi lainaan Feenix/Kontupisteestä ja aggregaatti vuokrattiin kaupungin rakennusvirastolta (20e/pv). Maalausseinä kasattiin kierrätyspahvista ja koko henkilöstö ja esiintyjät olivat mukana ilmaiseksi.

Tuosta inspiroituneena pantiin sitten töpinäksi Vadelman ensimmäisten kesäfestarien organisoinnin kanssa. Varattiin Siperia, Helsingin ainoa(?) vallattu talo, ja buukattiin iso lauma esiintyjiä, bändejä, elektroa, videoa… kaikki tulevat esiintymään ilmaiseksi.
Nyt festareihin on viikko aikaa ja vähän jännittää, saadaanko sana leviämään kulovalkean lailla. Ensimmäiset flaikut ja julkat saatiin vasta eilen jakoon ja tuntuu, ettei juuri kukaan Vadelmastakaan (ainakaan pienen organisaatioringin ulkopuolelta) ole vielä ehtinyt tajuta, että viikon kuluttua on festarit…

Kesän toinen kohokohta on Faces-festivaalit heinäkuun lopussa, jossa Vadelma on ensimmäistä kertaa mukana (tosin tuntuu että festareiden hengessä olemme olleet mukana jo alusta saakka!). Osallistumme festareiden taidenäyttelyyn kollektiivisella videoteoksella ja yhteismaalausseinällä. Lisäksi Random Doctors
on festareilla ilmeisesti tekemässä iltavisuaaleja.

Elo-syyskuun taitteessa on sitten luvassa kaksi isoa ja erilaista Vadelma-tapahtumaa.
Elokuun viimeisenä päivänä on Vadelmaklubi Libertéssä, johon näillä näkymin on tulossa esiintymään ainakin Montevideo.
Syyskuun toinen päivä aloitamme jälleen uuden Vadelma-perinteen: järjestämme kotoisat mutta arvokkaat taide-illallis-kutsut Veinin myllyllä Vantaalla. Paikka on idyllinen puutalo, jossa on ulkona lava joen varressa. Ohjelmassa tullee olemaan mm. Vadelma-viisujen finaali – sävellyskilpailu, jonka parhaimmiston solistit esittävät Vadelma-yhtyeen ja jousiorkesterin kera yleisölle, joka äänestää parhaimman sävelmän palkittavaksi. Classy!