Videotuotantoa

Vadelma ry:n uusi Mac Sphereous-videokeskus toimii hienosti. Sen selkeän käyttöliittymän ja vakauden johdosta voimme hiljalleen käynnistää myös Vadelman oman audiovisuaalisen (mm. dvd- ja webtv-) tuotannon. Editin käyttöönotto on herättänyt mukavasti kiinnostusta jäsenissä ja tuntumani on, että oman Vadelma-av-tuotannon käynnistäminen innostaa monia.
Ennen kuin oma tuotantotoiminta voi todella alkaa, Vadelmaan on vielä hankittava dv-kamera kuvauksia ja siirtoja varten sekä dvd-polttava yleiskone. Tällä hetkellä joudumme käyttämään siirtoihin laina- ja jäsenten omia kameroita.

Editin ainoa ongelma on sijainti B3-treenikämpän äänieristämättömän seinän takana. Käytännössä (ainakin äänellisen materiaalin) editointi on lähes mahdotonta bänditreenien aikaan. Onneksi hiljaisiakin aikoja on paljon.

Edit-kursseja järjestetään kysynnän mukaan. Ensimmäinen kurssi pidettiin 13.9., seuraava pidettäneen ti 26.9. Pikakurssi johdattaa Sphere-editin toimintoihin ja editoinnin alkeisiin.
Jatkokurssilla (aika ilm.myöhemmin) kiinnitetään huomiota editoinnin mahdollisuuksiin ja toimivaan kokonaisuuteen.
Vadelma-tv-tuotantokurssi on myös suunnitteilla ulospäin suuntautuvan audiovisuaalisen luovuuden valjastamiseksi Vadelma-tv:n hyväksi.

Sphereous-edityksikön saimme pitkäaikaiseen lainaan Nuorten medialta eli Hattutehtaalta. Kiitos sinne!